???
Ariel: Mam rozłożyć wielomian na czynniki. Oto przykład. x5+10x4+x3+10x2
26 maj 17:19
Mariusz: pomagam
26 maj 17:44
Ariel: dzieki

26 maj 17:45
Mariusz: wyciągamy x2 przed całośc
x2(x3+10x2+x+10)=x2(x(x2+1)+10(x2+1))=x2(x+10)(x2+1)
26 maj 17:47
Mariusz: w tym nawiasie zrobiłem grupowanie
26 maj 17:47
Ariel: i to jest koniec zadania
26 maj 17:48
...: x5+x3+10x4+10x2=x3(x2+1) +10x2(x2+1)= (x2+1)(x3+10x2)= x2(x2+1)(x+10)
26 maj 17:48
Mariusz: tak
26 maj 17:49
Ariel: to zadanie mam z ksiazki i wynik tego dzialania wynosi 105 i nie wiem o co chodzi

26 maj 17:49
Mariusz: nie może być wyniku skoro trzeba rozłożyć na czynniki (PS sprawdz jeszcze raz odpowiedz)
26 maj 17:50
Ariel: wybacz dobrze zrobiles

dzieki wielkie dla mnie matma to czarna magia
26 maj 17:52