matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykres funkcji popytu i podaży i wyznacz punkt równowagi rynku
kama:
narysuj wykres funkcji popytu i podaży i wyznacz punkt równowagi rynku, gdzie p jest ceną. f(p) = 30−3p g(p) = 6+3p
8 gru 02:43
asia:
f(p)=275−p g(p)=p+75
18 mar 18:58