matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu an=9-2n
tola:
7 gru 21:43
Basia:
podstawiaj: a
1
= 9−2*
1
=...... za n wstawiasz 1 a
2
= 9−2*
2
= ...... za n wstawiasz 2 co trzeba wstawić za n gdy się liczy a
3
; a co gdy a
4
?
7 gru 21:47