matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJA KWADRATOWA
szymek:
O funkcji kwadratowej wiadomo, że ma dwa miejsca zerowe: −3 oraz 2. OBLICZ wartość wyrażenia f(7)/f(−2)
7 gru 19:53
Aga1.:
f(x)=a(x+3)(x−2)
a(7+3)(7−2)
f(7)/f(−2)=
=
a(−2+3)(−2−2)
7 gru 19:57
szymek:
DZIĘKI
7 gru 20:02