matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
przekształć wykres funkcji
adam:
przekształć wykres funkcji y=(1/2)
x
w symetrii względem osi OY Napisz wzór otrzymanej funkcji
7 gru 19:53
konrad:
y=−(1/2)
x
7 gru 20:01
Mila:
1
y=(
)
x
zielony
2
S
OY
:
1
y=(
)
−x
⇔y=2
x
pomarańczowy
2
7 gru 22:34