matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapisz w postaci w jednej potęgi :
Natalia:
Zapisz w postaci jednej potęgi :
7 gru 19:26
Natalia:
Pomocy
7 gru 19:26
Beti:
9 = 3
2
27 = 3
3
podstaw i zastosuj prawo: a
m
*a
n
= a
m+n
w liczniku i mianowniku
a
m
a na koniec:
= a
m−n
a
n
7 gru 19:28