matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz wszystkie rozwiązania równania
aska:
Wyznacz wszystkie rozwiązania równania (x + 3)(x2 – 9)(x + 1) = 0
7 gru 19:19
Basia:
a*b*c = 0 ⇔ a=0 lub b=0 lub c=0
7 gru 19:20
aska:
dziękuje
7 gru 19:39