Usun niewymiernosc z mianownika
Tami: Usun niewymiernosc z mianownika,proszę o pomoc na stronie nie było podobnego przykładu
7 gru 18:03
zośka:
co jest w miejscu "?"
uporzadkuj mianownik
7 gru 18:11
zośka: Jeżeli jest tak jak zapisałaś:
| 3 | | 3 | |
| = |
| to mnożysz licznik i mianownik przez (3+√2) |
| 12+4√2 | | 4(3−√2) | |
7 gru 18:14
zośka: Przepraszam, na odwrót powinno być:
| 3 | |
| a mnożymy przez 3−√2 |
| 4(3+√2) | |
7 gru 18:16
Tami: ok dziekuje za pomoc
7 gru 18:25
Tami: wyszło mi 9 − 3√228
dobrze?
7 gru 18:30
Natalia:
7 gru 18:47
Natalia: Proszę pomóżcie
7 gru 18:49
7 gru 18:51
Natalia: I to wszystko
7 gru 18:52
Natalia: To ja tak mam tylko myslałam , że to jet za krótkie . Dziękuję Ci bardzo a możesz mi powiedzieć
Gdzie mogę znaleść zadania z potęgami
7 gru 18:54
Tami: tak
7 gru 18:54
Natalia: Potrafiłybyście mi pomóc w zadaniu w zapisaniu w postaci jednej potęgi
7 gru 19:14
Natalia:
7 gru 19:19
Aga1.: Licznik
9*39*27=32*39*33=32+9+3=
Mianownik 37:34=37−4=
7 gru 19:36