zadanko z trescia
Mezo: W czasie wycieczki rowerowej uczniowie mieli do przebycia trasę długości 84 km. Podzielili tę
trasę na odcinki równej długości i codziennie przejeżdżali wyznaczony odcinek. Gdyby na
przebycie całej trasy zużyli o dwa dni więcej, to mogliby dziennie przejeżdżać o 7 km mniej.
Ile kilometrów przebywali uczniowie dziennie i ile dni potrzebowali na pokonanie trasy?
Jak zrobić to zadanie na oznaczeniach związanych z ruchem − V, S, T ?
7 gru 17:25
aniabb:
vt=s
vt=48
(v−7)(t+2)=48
7 gru 17:46