pomocy
Zuza: ( 1/√2) −4 * √86 (...) do −4
7 gru 15:26
asdf: | | 1 | |
[ ( |
| ) −4 * ( √8) 6 ] −4 |
| | √2 | |
7 gru 15:28
Mati_gg9225535: zamien wszystko na potege liczby 2
7 gru 15:28
Mati_gg9225535:
raczej chodzi o to ze ten pierwszy na wias to −4
7 gru 15:29
Zuza: ok ok
7 gru 15:30
Zuza: tak ma byc jak napisał Mati
7 gru 15:30
Zuza: i to musze rozwiazac.

tylko nie wiem jak rozpisac

7 gru 15:31
Mati_gg9225535: 211 mi wychodzi chyba
7 gru 15:31
Mati_gg9225535: no zamien sobie pomału zebys miala wszedzie 2 do którejś potęgi
7 gru 15:32
Zuza: oka ok juz
7 gru 15:33
Mati_gg9225535:
7 gru 15:34
asdf: | | 1 | | 1−4 | |
( |
| )−4 można zapisać jako |
| , więc: |
| | √2 | | √2−4 | |
| 1 | | 1 | |
| = |
| = ....miliard milionow  |
| √2−4 | | 21/2 * (−4) | |
√86 = (
√23)
6 = (2
3/2)
6 = 2
3/2 * 6 = ...miliard milionow
7 gru 15:34
Mati_gg9225535: o wlasnie

nie wiem jakim cudem z tego ostatniego zrobilem 2
11 w myslach

no coz moj
blad
7 gru 15:36
asdf: oj tam oj tam, 2 w tą ,czy w tą
7 gru 15:38