obl
SANDRA: wyznacz przekształcenie odwrotne do liniowego
a) g:R3 → g(x,y,z)=(3x+z, −2x+y+4z, x+y)
26 maj 12:56
SANDRA: umie ktoś zrobić to zadanie, bardzo proszę o pomoc
26 maj 18:37
Andrzej: rozwiąż po prostu układ równań:
3x'+z' = x
−2x'+y'+4z' = y
x'+y' = z z niewiadomymi x', y' i z'
formułą szukanego przekształcenia będzie (x',y',z')
26 maj 18:52
Andrzej: jak chcesz to napisz jak Ci wyszło, ja policzyłem do końca i sprawdziłem że ok, zresztą sama
potem możesz sprawdzić na jakiejś konkretnej trójce liczb x,y,z
26 maj 18:53