niewiem jak to zrobic
ola12: sprawdź czy punkt A leży na prostej, gdy l:y = −x+5 i A =(5,0)
7 gru 15:12
Mati_gg9225535: podstaw za x 5 a za y 0 i sprawdz czy lewa strona równa sie prawej

jesli tak to należy
7 gru 15:16
ola12: mogę prosić rozwiązanie całego zadania
7 gru 15:22
asdf: nie, rób.
7 gru 15:25
ola12: pomocy

! nie kumam tegooo
7 gru 15:29
asdf: no za x podstaw 5, a za y podstaw 0:
y=−x + 5
prościej się nie da, nie licz na gotowca.
7 gru 15:31
ola12: ok dzięki już mam obliczyłam dzięki za pomoc
7 gru 15:38
asdf: do jakiego doszłaś wniosku?
7 gru 15:39
ola12: że leży
7 gru 15:41
asdf: a dlaczego leży, a nie leży?
7 gru 15:41
ola12: to trudno mam źle
7 gru 15:42
ola12:
7 gru 15:42
asdf: Ja nie pisałem, że masz źle...Wniosek: Spełniona jest równość, więc punkt o współrzędnych
A=(5,0) należy do prostej
l o równaniu y=−x + 5
7 gru 15:47
ola12:
7 gru 15:49
asdf:
7 gru 15:50
ola12: dzięki a jednak mogłam liczyć prawie na gotowca
7 gru 15:54
asdf: Nie wiem czy to gotowiec, bo sama to zrobiłaś. Ktoś Ci mówił, że jesteś upierdliwa?
7 gru 15:56
ola12: czasami a czemu
7 gru 15:58
ola12: narka
7 gru 16:03