matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
0v0:
oblicz współczynnik kątowy stycznej do funkcji y= − 2 x
2
w punkcie x
0
= − 1 Prosze o pomoc
7 gru 13:04
aniabb:
a=f'(x
0
) f' = −2*2x = −4x a=f'(x
0
) = −4*(−1) = 4
7 gru 13:14
0v0:
dzieki
7 gru 13:42