zegar
Agnieszka: wyznacz miarę kąta ostrego który tworzą wskazówki zegara o godzinie:
a) 15.30
b) 17;40
c) 2.10
2. od północy wskazówka minutowa obrocila sie o kąt
a) (−14/3) π
b) (−61/30)π
3. Kolo obraca sie dookola osi z predkoscia kątową:
a) w=π/2 rad/s
b) w=4 rad/s
c) w=n rad/s
Ile orotów wykona kolo w ciagu min
26 maj 11:44
Agnieszka: proszę o pomoc...........
26 maj 13:11
Marycha: ile ma 1min. stopni?
26 maj 13:52
Agnieszka: 6
26 maj 13:57
Marycha: tak, majac godz 15,30 wskazowki sie ułoza tak ze jest 15czesci(minut) czyli to jest kąt rowny
15*6=90stopni,to teraz powiedz jaki bedzie kat w nastepnych przykladach
26 maj 14:02
Agnieszka: tak ale w odp jest kat 75 stopni i tu jest pies pogrzebany bo niewiem
26 maj 14:34
Agnieszka: dobrze jest?
26 maj 15:25
Agnieszka: pomocy..........
26 maj 16:10
tim: O co chodzi w tym?
26 maj 16:46
tim: Bo chcę ci pomóc
26 maj 16:47
Marycha: racja wyjdzie 75 stopni, bo wskazówka wskazująca godzine nie stoi przez całą godz. w tym samym
miejscu,tylko co 12min przesunie sie o 6stopni
26 maj 19:14
Mariusz: a) 75 stopni
b) 80 st
26 maj 19:17
Mariusz: rozumiesz jak sie to liczy czy mam tlumaczyć
26 maj 19:17
Mariusz: c) 5 st
26 maj 19:18
Marycha: nie ma w tej chwili Agnieszki,więc nie wiadomo,
26 maj 19:30
Mariusz: jeżeli będziesz chcieć to wytłumacze bo to nie jest trudne
26 maj 19:33
Agnieszka: jakoś średnio wiem i nie mogłam dojść do tego.... przepraszam dopiero moglam wejsc...
27 maj 17:29
Agnieszka: nie umiem 1 i 3

27 maj 18:53
t3,145:
15,30 =75st 17,40=80st 2,10=10 st
4 cze 14:21
t3,145: sorry 2,10=5st
4 cze 14:30
t3,145: 1 minuta to dla godzinnej 0,5 st razy 60minut to 30 st razy 12 gdzin 360 st nara
4 cze 14:35
aska: a kto to taki t3 pierwszy raz widze
4 cze 14:44
adam: czy tresc tego zadania nie jest przypadkiem zle ulozona

? bo cos mi tu nie pasuje
5 cze 11:28