matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie logarytmowane\
ania:
Równanie logarytmowane: log
5
(log
2
x ) = 1
7 gru 10:23
Artur_z_miasta_Neptuna:
kiedy logarytm =1
kiedy liczba logarytmowana równa podstawie czyli: log
5
(log
2
x ) = 1 ⇔ log
2
x = 5 a co teraz
z definicji logarytmu log
2
x = 5 ⇔ 2
5
= x czyli x = ....
7 gru 10:25