matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
arc cos
Andrzej:
Mógłby ktoś powiedzieć ile to jest arc cos( sin 1/7π)? Błagam
7 gru 08:31
aniabb:
1.121997376282069
7 gru 09:02
Mila:
Wartość dokładna:
π
− kąt ostry
7
π
π
π
5π
sin
=cos(
−
)=cos
7
2
7
14
5π
∊ zbioru wartości funkcji y=arccosx
14
5π
5π
arccos(cos
)=
14
14
7 gru 14:40