`
Artur: log49*log278= Proszę o rozpisanie.
7 gru 00:05
ICSP: masz dwa twierdzenia :
1
o log
a b * log
b a = 1
w oparciu o nie bez problemu rozwiążesz to zadanie.
7 gru 00:07
Artur_z_miasta_Neptuna:
z własności logarytmów:
log
a b
c = c* log
ab
log
ab * log
bc = log
ac
skorzystaj w tym zadaniu z powyższych własności
7 gru 00:07
asdf:
| | log39 | | log38 | | 2 | | log38 | |
log49 * log278 = |
| * |
| = |
| * |
| = .. |
| | log34 | | log327 | | log34 | | 3 | |
i skorzystaj z drugiej własności co napisał Artur
7 gru 00:50