pilne:)
Pipo: | | 2n−10 | |
ogólny wyraz ciągu dany jest wzorem an = |
| . zbadaj monotonność tego ciągu |
| | n+1 | |
6 gru 23:57
Artur_z_miasta_Neptuna:
zbadaj znak różnicy dwój kolejnych wyrazów, czyli:
an+1 − an
7 gru 00:00
ZZZ: tylko tyle
7 gru 00:01
Jola: noooo
7 gru 00:02
Artur_z_miasta_Neptuna:
a co byś więcej chciał ?
7 gru 00:02
7 gru 00:06
ZZZ: JAK TO ZROBIĆ
7 gru 00:56
Artur_z_miasta_Neptuna:
analogicznie ... masz różnicę dwóch ułamków
wspólny mianownik
i odejmujesz
sprawdzasz jaki jest znak wyrażenia który otrzymałeś
7 gru 00:57
ZZZ: NIE ROZUMIEM..
7 gru 01:00
ZZZ: | | 2(n+1) − 5 | |
an+1 = |
| = |
| | (n+1) +1 | |
dobrze
7 gru 01:04
ZZZ:
7 gru 01:14