matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
ttm:
Ciąg (9
x
+
1
,3
x
,(
√
3
)
2
x
−
5
) jest ciągiem geometrycznym, wyznacz x
6 gru 22:34
Aga1.:
(a,b,c)−ciąg geometryczny , to b
2
=ac (3
x
)
2
=9
x+1
*(
√
3
)
2x−5
6 gru 22:57
ttm:
1
czy x=−2
?
2
6 gru 23:05
Aga1.:
1
2x=2(x+1)+
(2x−5)
2
dokończ
6 gru 23:15