poziom natężenia itp itd
HORAN: janek słuchał muzyki nadawanej przez radio . gdy usłyszał swoją ulubioną piosenkę trzykrotnie
zwiększył głośność radia. O ile decybeli wzrósł poziom natężenia dźwięku ?
6 gru 22:00
HORAN: kurwa help
6 gru 22:07
Maslanek:
| | I2 | |
Policz x= |
| , wiedząc, że p2=3p1. |
| | I1 | |
6 gru 22:24
Krzysiek : Zobacz Maslanek. Zaklal i juz ma rozwiazanie .
6 gru 23:32
+-: Treść tego zadania jest raczej źle sformułowana patrz głośność WIKIPEDIA. W rozwiązaniu jest
p2=3p1, przecież p jest w decybelach, a pytanie jest "O ile decybeli wzrósł poziom natężenia
dźwięku ?"
.
7 gru 10:56
GUCIO: to macie jakiś pomysł na rozwiązanie?
Bo ja bym potrzebował zrozumieć
9 gru 19:50