równanie pilne :)
Annia: Napisać równanie ogólne i parametryczne płaszczyzny przechodzącej przez punkt
P0= (0,1, 3) i prostopadłej do wektora n = [−2,3,−5]
6 gru 21:56
Krzysiek: równanie ogólne masz dane.. wystarczy skorzystać z definicji...
6 gru 22:04
Annia: −2x+3y−5z−18=0 równanie ogólne. A jeśli chodzi o równanie parametryczne to nie wiem jak to
zrobić
6 gru 22:10
Krzysiek: znajdź 3 punkty należące do tej płaszczyzny np. A,B,C
a potem policz wektor AB=u=[a,b,c] i AC=v=[d,e,f]
u,v−wektory muszą być liniowo niezależne
wtedy równanie płaszczyzny to:
A=(x0 ,y0 ,z0)
(x,y,z)=A+αu+βv
6 gru 22:18
Annia: Nie bardzo rozumiem ..
6 gru 22:34