Liczby 3 cyfrowe
BarCeLonA: Ile jest wszystkich liczb 3−cyfrowych :
a)mniejszych od 753
b)mniejszych od 357
c)większych od 457
d)większych od 754
e)o tej samej cyfrze dziesiątek i jedności
f)o tej samej cyfrze setek i jedności
6 gru 21:52
aniabb:
a) 753−99=
b) 357−99=
c) 999−457=
d) 999−754=
e) 9*9=
f) 9*9=
7 gru 08:34
Aga1.: e) 9*10 (nie postawiono żadnych wymagań cyfrze setek, więc może być taka sama jak cyfra
dziesiątek)
Podobnie w f)9*10
np. 333 jest taka sama cyfra setek i jedności.
Może się mylę.
7 gru 11:13