matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna
ollekk:
y'=(cos
3
x
2
)' = 3cos
2
x
2
* (cosx
2
)' = 3cos
2
x
2
* (−sinx
2
) * (x
2
)' = 3cos
2
x
2
* (−sinx
2
) * 2x Sam nie wiem, moze ktos to sprawdzic? Dzieki, pozdro.
6 gru 21:36
ICSP:
jak dla mnie jest
6 gru 21:37