proszę o pomoc;)
karinka prosi o szybką pomoc:): a) x(x+4)2(x−2)=0
b) x3+3x2−4x−12=0
6 gru 21:02
bezendu1990: b) x2(x+3)−4(x+3)
(x+3)(x2−4)
(x+3)(x−2)(x+2)
6 gru 21:07
karinka prosi o szybką pomoc:): to tylko tyle?
6 gru 21:08
bezendu1990: x=−3 x=2 x=−2 zapomniałem dopisać pierwszy chyba potrafisz zrobić ?
6 gru 21:09
karinka prosi o szybką pomoc:): nie bardzo ,ale dziękuję Ci bardzo
6 gru 21:10
bezendu1990: rozwiąż równanie to znaczy znajdź pierwiastki czyli takie liczby które wyzerują Ci nawias
6 gru 21:12
karinka prosi o szybką pomoc:): nie byłam w szkole ponad trzy miesiące i nie potrafie tego robić .dlatego na prawdę ciężko mi
teraz co kolwiek zrozumieć chociaż się staram..
6 gru 21:14
6 gru 21:17
czekoladka: jak by to był przykład taki podobny do tego co mi napisałes to bym zrobiła ,ale ten wyfdaje mi
się całkiem inny i tastrona to mi zbyt wiele nie pomogła:(
6 gru 21:21
czekoladka: proszę pomożesz mi..
6 gru 21:26
bezendu1990: czemu zmieniasz nick myślisz, że nikt się nie skapnie że to Ty

pisz w jednym temacie
6 gru 21:33
czekoladka: bo inaczej wiem,że nikt nie pomoże
6 gru 21:34
bezendu1990: to się pomyliłaś bo ktoś jednak Ci zrobił
6 gru 21:37
czekoladka: wiem Dziękuje
6 gru 21:38
czekoladka: ale mam jeszcze prośbę jestes dobry z fizyki
6 gru 21:39
bezendu1990: nie wiem to się okaże
6 gru 21:39
czekoladka: bo mam takie dwa zadania na jutro ,a głowię się już nad nimi od ponad tygodnia;0
1.do wanny nalano 100 litrów wodyo tem.42st.C. Należy schłodzić ją do tem.38st.C
a) oblicz objętość wody o tem 18st.C której należałoby dolać do wanny
b) masę lodu o tem. 0st. C
c) masę lodu o tem. − 10st.C
6 gru 21:42
bezendu1990: b) masz taki wzór m
w+c
w+ΔT=m
l*q
l
m
l masa lodu
g
l ciepło topnienia lodu
przekształć sobie i odczytaj dane z tabeli bo nie pamiętam jakie jest ciepło topnienia lodu
6 gru 21:48
bezendu1990: a) c
1*m
1*ΔT
1=c
2*m
2*ΔT
2
m
1*ΔT
1=m
2*ΔT
2
m
1*(t
1−T)=m
2*(t
2−T)
dane:
m=100 kg
t
1=42C
t
2=18C
Q
1=Q
2
c
1=c
2
ΔT=38C
wystarczy że podstawisz do wzoru punkt c zostawiam Tobie
6 gru 21:59
czekoladka: dziękuje
6 gru 22:01
bezendu1990: proszę a to drugie zadanie

napisałaś że masz dwa zadanka
6 gru 22:08