yhd
Pomocy :(: wyznacz najmniejsza i najwieksza wartość funkcji f(x)= −2x2−4x+5 w przedziale < −2:2>
6 gru 20:24
Hela: oblicz delte, pierwiastki, nastepnie wierzchołek Oy ze wzoru (−delta nad 4a), funkcja ramionami
w dół, szkic wykresu, zaznaczasz swoj przedział i patrzysz jakie wartości są najmniejsze, a
jakie największe, jakbyś miał/a problemy to pisz
6 gru 20:30
Pomocy :(: b2−4ac
16−4*(−2)*5=56 i co dalej ?
6 gru 20:40
Hela: wierzchołek Y czyli −Δ4a
6 gru 20:42
Pomocy :(: wierzchołek = 7
6 gru 20:45