TRYGONOMETRIA!
KASIA.: y = cos22x − cos2x − 2
WYZNACZ ZBIÓR WARTOŚCI FUNKCJI.
6 gru 20:09
Mati_gg9225535:
podstaw sobie za cos2x pomocniczą niewiadomąt i sprowadz to do postaci kanonicznej
6 gru 20:15
Hela: wyciąg cos2x przed nawias, zamień cos2x na cos2x − sin2x zobacz co Ci wyjdzie i napisz Zw
6 gru 20:16
Godzio:
cos(2x) = t ∊ <−1,1>
y = t
2 − t − 2
| | 1 | | 1 | | 1 | | 1 | |
y( |
| ) = |
| − |
| − 2 = − 2 |
| |
| | 2 | | 4 | | 2 | | 4 | |
y(1) = − 2
y(−1) = 0
6 gru 20:21
KASIA.: ale mi coś źle cały czas wychodzi dlatego proszę o pomoc
6 gru 20:22