wielomiany..:)
AS: zrób dodawanie:
w(x) = x3 + 3x2− 2x +1
v(x)2x3 − 3x2 +2x −1
6 gru 20:04
licealista: 3x3
6 gru 20:06
AS: wykonaj mnożenie:
w(x) = x3 + 3x2− 2x
v(x)2x3 +2x −1
6 gru 20:10
Hela: w(x)*v(x)= 2x6 + 8x5 + 2x4 − 5x3 − 3x2 + 2x
6 gru 20:22
bezendu1990: 2x6+6x5−2x4+5x3−7x2+2x
6 gru 20:22
bezendu1990: Hela źle masz

W(x)*V(x)=(x
3+3x
2−2x)(2x
3+2x−1)=2x
6+2x
4−x
3+6x
5+6x
3−3x
2−4x
4−4x
2+2x i teraz redukcja
wyrazów podobnych
2x
6+6x
5−2x
4+5x
3−7x
2+2x
6 gru 20:28
AS: rozwiąćań nierówność:
(x2 −4 ) (3x +6)(−6x−1)>0
6 gru 21:56
6 gru 21:59