matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W ciągu arytmetycznym suma n początkowych wyrazów wyraża się wzorem S_n=2n^2-7n
monika:
W ciągu arytmetycznym suma n początkowych wyrazów wyraża się wzorem S
n
=2n
2
−7n. wyznacz wzór ogólny tego ciągu.
6 gru 19:58
ICSP:
a
n
= S
n
− S
n−1
6 gru 20:02