Kto mi pomoże rozwiązać te równanie
przemek: x3+x−2=0
6 gru 17:51
Mati_gg9225535: x3 − x + 2x − 2 = 0
6 gru 17:53
Eta:
(x−1)(x2+x+2)=0
6 gru 17:56
Mati_gg9225535: hej
Eta 
nie chcesz mnie może z prawdopodobieństwa poduczyć ?
6 gru 17:58
Eta:
"nie chcesz" ? czy "chcesz"?
6 gru 17:59
Mati_gg9225535: no sory

polska gramatyka bywa podchwytliwa

moze tak:
poduczyłabyś mnie z pr.p. ?
6 gru 18:01
Eta:
Wpisuj zadania, zawsze ktoś Ci pomoże ( ja nieco później , bo czekam na "Mikołaja"
6 gru 18:04
Mati_gg9225535: uuu

raczej mialem na mysli cos ze Ty podrzucisz zadanka a ja spróbuje je zrobic

ale
rozumiem że nie masz czasu więc luzik to nie jest pilne

normalnie w szkole zacznę to
przerabiać tuż przed maturami

tak dla siebie po prostu chcialem juz zacząć
6 gru 18:07
6 gru 18:09
Mati_gg9225535: w sumie nie wiem czy trafiłem akurat na tę stronę

chyba nie bylo tam az tulu zadan

zajmę
się tym i jak coś to posłucham Twojej rady , będę pytał

dziekuje
6 gru 18:14
Mati_gg9225535:
rozwiązując zadania tego typu zawsze musze sobie wypisywać
Ω={....}
A={.....}
|Ω|, |A| itd ?
6 gru 18:15
Eta:
Można też opisać zbiory słownie ....
Często wypisanie elementów usprawnia rozwiązanie ( unikamy przez to pomyłek .
Na razie muszę odejść od komputera
6 gru 18:19
Mati_gg9225535: w porzadku dzieki jeszcze raz

Trzymaj się
6 gru 18:20