Logarytmy
Cisa:

log
6 2 3 * log
6 2 * log
6 18
Jakby nie bylo widac jaki jest pierwszy to na rysunku jest.
6 gru 16:08
Artur_z_miasta_Neptuna:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log623 = (log63)2 = ( |
| )2 = ( |
| )2 = ( |
| )2 |
| | log36 | | log32 + log33 | | log32 | |
zauważ, że:
| | 1 | |
log618 = log66 + log63 = 1 + |
| |
| | log36 | |
6 gru 16:33
Cisa: A jak dalej rozwiazac?
Jak w calosci by to wygladalo?
Bylbym bardzo wdzieczny jakby ktos zrobil
6 gru 19:21
Eta:
Zapisz porządnie całą treść zadania!
Myślę,że taka ma być:
Wykaż,że log623+ log62*log618+log622 jest równa 1 ?
Z tego co tu podałeś nic sensownego nie wyjdzie .
6 gru 19:55
name: Kurcze urwalo mi zadanie mozliwe ze to ma byc rowne 1, ale to co podalem jest napewno dobrze.
6 gru 21:05
Eta:
Jeżeli treść jest taka jak ja podałam :
log623+log62*log618 ( bez tego ostatniego log622)
to:
log618 = log62*32= log62+log632=log62+2log63
teraz:
log623+log62(log62+2log63) = log623+2log62*log63+log622=
= (log63+log62)2= (log6(2*3)2= (log66)2= 1
6 gru 21:19
6 gru 21:27
asdf:
II sposób:
log263 + log62 * log618 = 1
L = log263 + log62 *(log6(6*3)) = log263 + log62(log66 + log63) =
log263 + log62(1 + log63) = log263 + log62 + log62 * log63 =
log63(log63 + log62) + log62 = log63(log6(3*2)) + log62 = log63*log66 + log62 =
log63 + log62 = log6(3 + 2) = log66 = 1 = P
6 gru 21:28
Eta:
3+2 =6 ?
6 gru 22:22
asdf: Oj tam oj tam

log
ab + log
ac = log
a(b*c)
Autor tematu znajdzie błąd i się domyśli o co chodzi
6 gru 23:07
Eta:
6 gru 23:08
asdf: Ale nawet jak to tak przepisze i pokaże to nauczycielowi to chyba nawet miliardowej punkta mu
nie zabiorą za to

Chyba, że będą tak surowym nauczycielem jak Eta, to lepiej na takiego nie trafiać
6 gru 23:11
asdf: chyba, że będzie (jaki ja zakręcony dzisiaj

)
6 gru 23:12
Eta:
6 gru 23:12
ZKS:
Jak to na studiach mówią mały błąd błędem a przez taki błądzik most się wali niestety.
6 gru 23:12
Eta:
Eta chodzi do gimnazjum
6 gru 23:13
asdf: @ZKS
nie ma co szukac dziury w całym

@Eta
Kiedy ty w końcu zdasz te gimnazjum? Ja chyba prędzej skończe studia
6 gru 23:19