matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
mikroekonomia
xyz:
Antoś Jaś i Zdziś są nabywcami pił funkcje popytu to: Antoś q=520−13p Jaś q=40−p Zdziś q=200−5p są oni jedynymi konsumentami ogłaszającymi popyt na piły. Przy jakiej cenie elastyczność cenowa popytu rynkowego =−1?
6 gru 16:05