licBa spelniajace uklad nierwownosci
justyna: wyznacz zbior liczb spelniajcy uklad nierwownosci
(x+1)2+5≥(x−4)2
(1+x)2+3x2≤(2x−1)2+21
6 gru 14:51
justyna: prosze o pomoc przy tym zadaniu
6 gru 15:15
Saizou : a) x2+2x+1+5≥x2−8x+16
b) 1+2x+x2+3x2≤4x2−4x+1+21
teraz wiadome na jedną nie wiadome na drugą stronę i wylicz x
6 gru 15:32
justyna : tak zrobilam i w pierwsYm wysLo mi x=−1i dwie trzecie w drugim x=10 nie wiem czy dobrze
policYlam i jak wyznaczyc przedzial
6 gru 15:45
Saizou : a czemu = ?
6 gru 15:53
Artur_z_miasta_Neptuna:
skoro masz nierównośc to jak Ci może wyjść =
6 gru 15:54
justyna : prRpraszam zle napisalam wyszlo mi x≤10 x ≥−1 i dwie trEcie jak napisc ten prEdzial i kochani
czy ja to dobrze policzylam
6 gru 16:02