matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fizyka
jacek:
ladunek q=3c został przeniesiony z punktu a do punktu b=10V i wykonana praca wynosiła w=24 J. oblicz potencjał w punkcie A
6 gru 01:01
aniabb:
W=q*(V
B
−V
A
) 24 = 3(10−V
A
) 8=10−V
A
V
A
= 2V
6 gru 09:44