matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Kassia:
Wyznacz wartość funkcji f(x)=−x
2
−4x+1 dla x=3
√
2
− 2
5 gru 23:32
Ajtek:
Podstaw w miejsce x =3
√
2
−2 w ten sposób: f(3
√
2
−2)=−(3
√
2
−2)
2
−4(3
√
2
−2)+1=...
5 gru 23:34