matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
kasia:
f(x)=x
3
+1/x+1 trzeba obliczyc pochodna tego ale mi ciagle wychodzi zly wynik ma byc 2x−1
5 gru 23:08
Kejt:
x
3
+1
(x+1)(x
2
−x+1
=
=x
2
−x+1
x+1
x+1
f(x)'=(x
2
−x+1)'=2x−1
5 gru 23:11