matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz zbiór wartosci
Ania:
Wyznacz zbiór wartości f(x)=sin
2
x − sinx
5 gru 22:39
aniabb:
<−1/4 ; 2>
5 gru 22:41
Basia:
t = sinx t∊<−1;1> f(t) = t
2
− t i wyznacz zbiór wartości tej funkcji dla t∊<−1;1>
5 gru 22:41
Ania:
Ok, dziękuje!
5 gru 22:54