matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapis
Sprawdzenie zapisu.:
Wykaż, że rówanie x
2
+m
2
+x−m
2
=0 ma dla każdej liczby rzeczywistej m co najmiej jedno rozwiązanie. x
2
+m
2
x−m
2
=0 Δ=m
4
−4*(−m
2
)*4=m
4
+16m
2
=(m+2)
4
Δ>0 Mogę tak zapisać? Dobrze to jest
5 gru 21:26
Maslanek:
Δ≥0.
5 gru 21:29