matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
orety:
pochodne
2x+1
f(x)=
√
wszystko jest pod pierwiastkiem
4x+3
5 gru 21:21
Maslanek:
2x+1
2x+1,5−0,5
1
1
=
=
−
4x+3
2(2x+1,5)
2
8x+6
Oznaczmy to coś jako g
1
8
f'(x)=
*
2
√
g
(8x+6)
2
5 gru 21:25