matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprość wyrażenie
dar512:
2x
2
+12x+18
2(x+3)
=
x
2
+5x+6
Proszę o pomoc
5 gru 21:16
Jolanta:
−12
Δ=144−144=0 x=
=−3 pierwiastek podwójny
4
2(x+3)(x+3)
−5+1
Δ=25−24=1 x
1
=
=−2
2
−5−1
x
2
1=
=−3
2
(x+2)(x+3)
5 gru 21:54
dar512:
ślicznie dziękuję
5 gru 22:29