Rozwiąż układ równań.Wykonaj ilustracje geometryczną.
Reggaerob: tak jak w opisie
y= x
2 − 5
y= − x − 3
To oczywiście w klamrze, ale nie wiem jak tutaj się to robi

Proszę o pomoc.
Eta:
1/ metoda algebraiczna:
podstawiasz za y= −x −3
więc: −x − 3 = x
2 −5 => x
2 +x −2 =0 Δ= 9
√Δ= 3 x
1= 1 x
1= −2
więc y
1 = −1 −3 => y
1= −4
y
2= +2 −3 => y
2= −1
odp: rozwiązaniem sąa dwie pary ( 1, −4) i ( −2, −1)
2/ metoda graficzna:
narysuj parabolę y = x
2 −5
i prostą y = −x −3
punkty przecięcia tych wykresów to rozwiązanie tego układu
czyli powinny się te wykresy przeciąć w ( 1,−4) i ( −2, −1)
i to tyle