matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Równanie:
9x
3
−9x
2
−4x+4=0
5 gru 20:42
Gienek:
9x
2
(x−1)−4(x−1)=0 dalej zrob sam
5 gru 20:44
orety:
9x
2
(x−1)−4(x−1)=0 (x−1)(9x
2
−4)=0 (x−1)(3x−2)(3x+2)=0
5 gru 20:45