matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi. Proszę pilnie. Mam więcej takich ciekawostek
Kamil:
1. [(−
2
3
)
−3
+ 3 * 2
−3
]
−2
2. {[1+(
2
3
)
2
]
−1
− (
5
7
)
0
} * (
−4
13
)
3
5 gru 20:27
Jolanta:
1
a
−3
=(
)
3
a
27
1
(−
+3*
)
2
=U(−24}{8})
2
=(−3)
2
=9
8
8
5 gru 22:24