matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
ola:
Oblicz log
2
27 , jeśli log
3
4 = a
5 gru 20:22
Eta:
6
... =
a
5 gru 20:24
Beti:
a
log
3
4 = a => log
3
2
2
= a => 2log
3
2 = a => log
3
2 =
2
log
3
27
3
2
6
log
2
27 =
=
= 3*
=
log
3
2
a
2
a
a
5 gru 20:24
krystek:
log
3
(27)
a
=3+log
3
2 ale log
3
4=a 2log
3
2=a ⇒log
3
2=
log
3
2
2
5 gru 20:25
krystek:
Iloraz stał sie sumą Przepraszam
5 gru 20:26
krystek:
5 gru 20:28