trygonometria
urbek: 3tg30o + 2cos2 45o −sin60o = z góry dziękuję za rozwiązanie
25 maj 19:54
25 maj 19:58
Andrzej: tu naprawdę nie ma co rozwiązywać, trzeba znaleźć w tablicach wartości tych funkcji i wstawić
do tego działania. Takie tablice powinny być w każdym podręczniku z tego działu (nie mówiąc o
tym że akurat te wartości wypada znać na pamięć)
25 maj 19:59
urbek: wiem tylko ze kompletnie zapomniałem co to oznacza −> 2cos
2 45
o , a dokładnie cos
2 może mi
ktoś powiedzieć
25 maj 20:10
Eta:
cos45o = √22
2cos245o= 2*(√22)2=
= 2* 24= 1
25 maj 20:14
urbek: ok dzieki
25 maj 20:39