matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc z pochodnymi funkcji
meg:
oblicz pochodne
1
lnx
y=
+2lnx−
x
x
1−x
y=sin
2
1+x
5 gru 19:31
krystek:
lnx
y'=(x
−1
)'+2(lnx)'− (
)'=
x
5 gru 19:33
krystek:
1−x
y'=2sinu*(sinu)'u' gdzie u=
1+x
5 gru 19:35
meg:
dzięki
5 gru 19:37
krystek:
ok
5 gru 19:39