matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja
Serekpodlaski:
Wiedząc że dziedziną funkcji f jest przedział (3,7> a jego zbiorem wartości <−3,6) podaj dziedzinę i zbiór wartości funkcji g(x)=f(x+3)+100. Nie wiem tylko jakie nawiasy powinienem wstawić. Dfg= 0,4 Zw= 97,106
5 gru 19:30