matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
stereometria
Nicola:
Przękoątna sześcianu ma długośc6. Przękatna ściany bocznej jest równa?
5 gru 19:28
Alois~:
nie wiem czy dobrze ale: (a
√
2
)
2
+a
2
= 36 ... a=
√
12
5 gru 19:31
Alois~:
iczyli a
√
2
=
√
2*12
5 gru 19:33