matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym jest równy R=4√3. Bok tego tr
Rafał:
promień okręgu opisanego na trójkącie równobocznym jest równy R=4√3. Bok tego trójkąta ma długość.
5 gru 19:22
Aga1.:
a
√
3
R=
3
4
√
3
R=4
√
3
=
1
a
√
3
4
√
3
=
3
1
a=12
5 gru 19:26