funkcja trygonometryczna kąta ostrego
Bolek: Wyznacz wartośc pozostałych funkcji trygonometrycznych kąta ost w trj.prostokątnym jesli:
a) tgα=3
b) ctgα=
23
c) tgα=
34
Chciałbym tylko sprawdzic czy dobrze to obliczyłem.

Pozdrawiam
5 gru 18:53
ZKS:
To napisz ile Ci wyszło.
5 gru 18:54
Bolek: a sin 3p{32
tg=3
ctg1/3
B)tg=3/2
ctg2/3
Nie wiem czy dobra droga ide...moge wrzucic poprzednie przykłady
5 gru 19:43
ZKS:
| | tg(x) | |
sin(x) = |
| |
| | √tg2(x) + 1 | |
5 gru 19:47
Bolek: to sie tyczy zadania B?
5 gru 19:53
krystek:

oblicz x i masz
5 gru 19:55
Bolek: dzieki
5 gru 19:57