matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę dodatkowo o wyjaśnienie
HufCiuWuwCiu:
Wykaż, że jeśli x
2
+ y
2
= 7 oraz xy = 1 i x<0, to x + y = −3
5 gru 18:51
Mati_gg9225535:
https://matematykaszkolna.pl/forum/172539.html
5 gru 18:52
HufCiuWuwCiu:
okej okej ale mnie to samo wyszło a dalej tego x+y=1 nie ogarniam
5 gru 18:52